Wednesday, January 20, 2016

Makeup nikah sanding

Konichiwa everyone!! Hehe..

Anyway tertiba terlintas kepala ni nak share sikit pasal makeup nikah and sanding aku masa majlis bulan 12 tahun lepas.. aku nak share sekali tukang makeup yg aku syg sebap dorang makeup kan aku cantik2...

Hehe... 

Anyway kat bawah ni.. ada 3 gambar.. baju biru masa aku nikah, baju putih masa sanding, and baju purple gold tu masa bertandang... actually kalau nak tawu makeup aku masa sanding ni semua amik dengan lain2 mak andam okey.. masa nikah aku pilih sendiri... masa sanding dengan bertandang pulak aku amik dekat butik je.sekali siap dengan pakej yg butik bg... and kalau korang tanya aku mana yg paling aku suka.. aku suka makeup nikah dengan makeup bertandang. ..  

Untuk makeup nikah tu aku memang suka sangat2.. rasanya sangat berbaloi2...aku book tahun lepas. (2015) tahun gst and akk tu letak harga rm 250 je untuk makeup nikah.. its not about harga actually tp hasil dia aku suka... makeup aku sgt cantik.. masa nikah tu aku just request nak makeup yg natural je sebap nama pon nikah kan... so hasil dia sgt memuaskan hati... makeup nampak glowing, soft, and natural je.. simple and nice lah org cakap. Ada gak yg tny2 make up dengan sapa n ramai cakap ok lah.. nampak soft okey bak hang... huhu... puas hati lah jugak sebap aku dah lama duk usha makeup kak shima ni dari start bertunang hari tu tp xde amik ngn dia pon... sebap nak cut budget.. tp bila da amik mmg puas hati. Kak shima ni duk kt cheras and sesiapa yg nak amik boleh try usha page fb dia kat Makeup & Makeover by Roshima Roslan. No fon dia 0176964918. 

Next yg baju putih tu makeup masa majlis sanding aku... bg aku makeup masa majlis sanding ni so.. so je.. xberapa nak menyerlah... makeup dia ibarat mcm make up natural kalau kau nak keluar jenjalan cenggitu je.. xnampak effect glowing ke apa ke... just so simple and xde naik seri sgt. Aku xcakap makeup dia buruk k.. tapi bagi aku biasa sahaja.. xnampak sangat seri pengantin.. itu yg frust tu. Huhu.. anyway memang xleh nak buat apa sebap bukan aku yg pilih mak andam tu pun dan bila dia tny aku ok ke x makeup dia... aku cakap okay je. Aku xcakap pon cantik or buruk.. sebap hakikat dia mmg cenggitu u olsss.. haha. Tp tulah.. ramai cakap makeup tu biasa.. tu yg bertambah sedih akak tau.. anyway makeup ni rins suzana kuala lumpur punya butik yg bg... dia amik freelance makeup that y lah cenggitu agknya.. huhu.. tp jgn band rins suzana plk k.. sebap dari segi pelamin aku mmg suka gila pelamin rins suzana. Huhu.amyway sebap aku xberapa nak berkenan dengan makeup sanding aku ni.. nama akak tu pon aku xtawu, no dia pon aku xsave... hehehe.. 


Next is makeup bertandang...haha. antara ketiga2 makeup ni.. makeup ni paling glamor ala2 retis u all.. haha... sebap aku dah mengadu awal2 kat kak ya ni yg makeup sanding aku xcantik... makeup bertandang ni ramai yg ckp cantik and kak ya amik masa lama gak nk makeup aku cantik2 jd cm princess.. haha. Tp hasil dia mmg puas hati sebap cantik kan. Elok pulak masa hari aku nak majlis kahwin majlis bertandang tu aku boleh bangun lewat. Pukul 9.00 kak ya nak sampai... kul 8.55 am baru aku terbangun and menggagau trus nak gi mandi tau... kak ya dgn husband dia plk dah siap2 standby kt bawah blok aku breakfast dl kot.. hehe... teruk x pengantin baru cm aku nih.. kiki... masa majlis ramai cakap makeup kak ya buat cantik and akk sedara aku siap nak booking tok majlis dia pulak.. kui2.... anyway kak ya ni duduk kt seremban kot kalau xsalah and sampai pj dia mai nak makeup kan aku tau... hehe. Kak ya ni pon aku amik sekali dengan pakej butik dekat embun klasik and bersyukur gila2 dorang bg aku mak andam yg brilliant cenggini.. hehe... kalau x frust lah aku lg ya... huhu.. anyway siapa yg rasa minat nak amik makeup ngn kak ya boleh tgk kt insta dia gmbar makeup.. tanya la dl rege brp semua k.. ni insta dia... 

KAKYAAMBAMMAKEUP

No fon dia: 0192928499


Anyway cam begana pon aku lega gak sebap majlis dah settle.. and now masa untuk fokus kpd hidup berumahtangga plk.. huhu.. anyway kalau korang rasa nak komen or tanya apa2 jemput komen kat bawah okies!! 


Bubye..!!




No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

buble wish akmal azam

facebook

fieza lalaa glitters

free glitter text and family website at FamilyLobby.com