Thursday, December 15, 2011

hati bersih. mulut lagi bersih.



Serious ni.. aku mengaku.. di lahirkan sebagai perempuan sememangnya agak susah untuk mengawal mulot.. apatah lagi bila dah jumpa kaum sejenis. mula lah nak bukak pekung orang.. eh orang ni tak cantik,  eh orang ni bajet lawa, eh, dia ni bukan pandai mana pon dan macam-macam lagi.. asyik perasan diri kita yang bagus.. orang lain semuanya salah... hmm.. jujur cakap.. kadang-kadang aku pun akan melakukan perkara yang sama... suka bukak cerita orang lain walhal diri sendiri pun tak sebagos mana.. tambah lagi bila jumpa kawan-kawan lah... maklum lah.. mula-mula membe akan bukak cerita, 

           " wey, kau tawu si polan ni kan... bla, bla, bla.. "

o yeke,weyh.. terok nya... ( bagi komen la konon) dan seterusnya berpanjangan lah cerita 2 daripada si polan ni punya cerita sampai ke polan2 yang lain... hum... ish.. ish.. ish..kadang-kadang, bila dah bercakap, aku selalu menyesal bila dah lepas cakap.. no point.. nasik dah jadi bubur ok! bukan boleh buat apa pun.. nak mintak maaf je la yg boleh.. walaupun rasa benda 2 perkara last akan di buat... malu.. hmm.. hai.. hidup kat dunia ni memang kumpul dosa free2 lah... macam mana yer nak buang tabiat buruk ni.. hmm.. 

kat bawah ni ada sikit link-link aku survey regarding this topic...


muda cara muda... yang tua cara tua lah kan? hum!



       
video 1: kerana mulut badan binasa


         
Video 2: kerana mulut badan binasa


           


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

buble wish akmal azam

facebook

fieza lalaa glitters

free glitter text and family website at FamilyLobby.com