Monday, December 12, 2011

Sedalam mana cinta?

ahha.. sorry pada siapa-siapa yang xberkenan dengan post entry ni yg agak kejiwang-jiwangan sikit..
Al-maklum, pantang sedih,  mula lah idea nak berpujangga, bermadah, syair semua 2 laju je kan... huhuhu..

actually, tengah baring-baring atas katil.. nak tido, tp xboleh... asyik terpikir sesuatu.. tetiba teringat kat kata-kata sorang membe ni masa keje kat Edwin ( kedai jeans).. Im ( bukan nama sebenar)..

dia cakap kat aku macam ni... mula nya, kitorang just borak-borak kosong pasal ice skating yang ada kat sunway pyramid 2, Im cakap dia nak bawak gf dia main ice skating 2.. dia nak try main ice skating 2 sambil 
dukung gf dia.. then aku cakap


                             "Wow, So romantic!!"


agak impress sebenarnya.. ada jugak orang nak buat macam 2 kan.. then aku tanya lg.. apa benda2 romantic dia buat dengan gf dia.. buzy body sket nyah!! then dia kata mana boleh bagi tawu.. aku pon xpuas ati la kan..

aku tanye.. "kenapa pulak?"... 

dia pon cakap lah...

"aku tak boleh bagi tawu kau.. sebabnya... nanti kau jeles."Im

"aiseymen.. asal lak aku nak jeles.. xada kaitan langsong.." Aku

" yelah.. cuba ko bayangkan... 
kalau ada lelaki yang layan kau lebih sempurna.. 
lebih baik, dan 
lebih lembot daripada yang bf ko buat?
 adakah kau akan setia? 
adakah kesetiaan kau 2 akan kukuh..?

aku terkedu sekejap bila dengar Im cakap macam tu...
aku pikir dalam-dalam.. dan aku rasa ada betol nya apa yang im cakap kan tu..
setegoh mana hati dan kesetiaan manusia ni.. 
akan sampai suatu ketika bila dia rasa orang tu cukup sayang dan amik berat pasal dia,
lambat laun, sikit atau banyak...
pasti akan jatuh jugak kesetiaan yang dia selalu pertahankan..

mungkin orang 2 boleh cakap "dia boleh setia punya"
tapi untok berapa lama?
lebih-lebih lagi kalau gf or bf kita 2 kurang bg perhatian..
kurang luangkan masa and sebagai nya..
sedangkan yg sorang lg melayan dengan sebegitu baik..
mampu ke?

"kau bukan orang yang setia mana...
 tapi kau akan setia kalau kau nak.."

ni satu lagi kata-kata yang im cakap kat aku...
ISHH.. dia selalu buat aku terpegon..(bukan cintan yer) 
cepat betol dia faham perangai aku walaupon kitorang just kawan biasa.. 
kata-kata Im 2 ada betol nya pada aku..
aku xtawu pada orang lain..
tp pada aku... 

"sayang xkan pudar selagi setiap pasangan 2 saling menjaga...
salung berbahagi.. and saling semua lah!! huhu"

ouchh.. jiwang nya aku. haha.. kawan-kawan.. tolong jangan kutuk! Plz!!



2 comments:

  1. waahhhh ..mau leleh dah ait mate nie !
    hahha..best2

    ReplyDelete
  2. haha.... alin ko ada blog ke? nak follow

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

buble wish akmal azam

facebook

fieza lalaa glitters

free glitter text and family website at FamilyLobby.com